4-le inimesele
120 g hernejahu
(või 120 g kikerhernejahu)
120 g speltajahu
2 TL küpsetuspulbrit
50 ml kookosrasv
250 ml vett (parem mineraalvesi)
1 spl õunaäädikat
1 noaotsatäis soola
praadimiseks kookosrasva
soolane variant:
40 g beebisspinatit
1/2 sibulat
must pipar, muskaatpähklit
magus variant:
veidi jahvatatud vaniljet
veidi riivitud sidrunikoort
1 spl vahtrasiirupit
värsket piparmünti 2-3 lehte
Põhiretsept
Segada kausis hernejahu, speltajahu ja küpsetuspulber. Lisa õli, vesi, äädikas ja sool ning sega vispliga ühtlaseks massiks.
Soolane variant:
Haki spinat ja sibul peeneks, lisa maitseained ja sega taignaga.
Magus variant:
Vanilje, hakitud piparmünt, riivitud sidrunikoor segada taignaga, lisa vahtrasiirup (või kookossuhkur)
Kuumuta vahvliraud ja lisa õli praadimiseks ning küpseta maitsvad vahvlid.
Mida veel saab teha hernejahust? Näiteks maitsvaid Besan Laddu kooke