Vaniljesuhkur, tõeliselt aromaatne ja asendamatu iga hobikoka köögis. Kõige lihtsam ja odavam on ikka ise teha, eriti nendel, kes tihti küpsetavad.

vaniljesuhkur

Selleks läheb vaja:

2 pakki jahvatatud Bourbon vaniljet

250g roosuhkrut

2 vaniljekauna, kes soovib

kes soovib ka 2 tl riivitud apelsinikoort

Sega kõik kokku ühes klaaspurgis, vaniljekaunad lõika pooleks ja eemalda sisu, tee suuremateks tükkideks ja lisa purki aroomi jaoks. Paari nädalaga on võrratult aromaatiline vaniljesuhkur valmis ja kogus jagub pikemaks ajaks ega lähe pahaks.

 

Lihtsalt teadmiseks, et vanilliinsuhkur (mida müüakse igas poes) koostisosaks on  vanilliin, peamiselt sünteetiline. Valmistatakse kas puidutööstuse jääktootest või veelgi odavama variandina petrokeemilistest koostisosadest. Väidetavalt neerudele kahjulik, sest söövitab neerusid seestpoolt, aegamisi ja aastatega.

Vaniljesuhkur on looduslik toode, mida valmistatakse vaniljekaunast ja suhkrust. Aromaatne.

Main Menu