Suu magusaks – marmelaadikommid ja teezelee
Ja lõpetuseks midagi neile, kes peale jõule ikka veel aeg-ajalt millegi magusa järele igatsevad – kuidas teile maitseksid näiteks marmelaadikommid? Kas teadsite ka, et marmelaad ja marmelaadikommid on tervislikumad, kui tavalised kommid (näiteks karamellid või šokolaadikommid), kuna nad sisaldavad vähem suhkrut ja seega ka vähem kaloreid? Eriti tervislikud on need aga siis, kui need on tehtud oma kätega, kasutades ainult tervislikke koostisosi ning lisamata mitte ühtegi E-ainet. Selleks vajad vaid:
13-15 g agar-agarit
5 dl vett
2-3 dl suhkrut
2-3 dl püreestatud jõhvikaid või pohli (NB! hõõru läbi sõela)
Leota agar-agarit ööpäev vees. Pane vesi ja agar-agar potti, lisa suhkur. Keeda tasasel tulel umbes tund aega. Segu on valmis, kui see kiuliseks ja paksuks on muutunud. Jahuta. Sega jahtunud marmelaadisegu hulka jõhvika- või pohlapüree. Kalla segu siledaservalisse vormi või tühjadesse kommikarbi süvenditesse. Lase jahedas tarretuda. Kummuta tarretanud marmelaad alusele ja lase kuivada. Lõika vajadusel tükkideks, soovi korral veereta suhkrus.
Üks põnev marmelaadi retsept ka neile, kes soovivad erilisi elamusi – teezelee
250 ml kanget teed
6-8 tl suhkrut
0,5 tassi õunapektiini
1,5 sidruni mahl
Kuumuta tee keemiseni. Lisa suhkur, pektiin ja sidrunimahl. Lase uuesti keema ja keeda veel 4 minutit. Vala kaussidesse, kata toidukilega ja pane jahedasse kohta.