Ülimaitsev, õhuline ja tervislik gluteenivaba kook.
Koostisained:
60 g mandlijahu
60 g hirsijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl söögisoodat
Noaotsatäis soola
60 g kookosrasva
80 g roosuhkrut
1/3 tl vaniljesuhkrut
2 muna
140 ml riisijooki
1 spl sidrunimahla
150-200 g maasikaid
1 spl tuhksuhkrut
Valmistamine:
Vahusta pehme kookosrasv, suhkur ja vaniljesuhkur. Jätkates vahustamist lisa ükshaaval munad. Eraldi kausis sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa jahusegu rasva-munasegule. Lisa hulka sidrunimahl ja piim ning lõpuks ka tükeldatud maasikad. Vala segu umbes 20×30 vormi ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jahtunud koogile raputa tuhksuhkrut.
Kui soovid teha terve plaaditäie kooki, siis kahekordista kogused.