Türgist pärit traditsiooniline magustoit kõrvitsast viib keele alla ja seisab külmikus ligi nädala, kui vaja. Üllatage oma peret või külalisi. Lihtne valmistada pealekauba.
2 kg kõrvitsat, puhasta ja koori
1,5 klaasi roosuhkrut (võib panna ka vähem, kes soovib vähemmagusat)
2-3 nelki
1oog purustatud kreeka pähkleid
vahukoort, kel soovi on kõrvale pakkumiseks
Valmistamine: Lõika kõrvitsad umbes 3-4 cm paksusteks viiludeks ja lõika need omakorda suuremateks tükkideks. Aseta nad potti suhkruga kihiti, lisa nelgid ja jäta seisma vähemalt 2-3 tundi või üle öö. Pane keema ja keeda keskmisel kuumusel, kuni kõrvits on pehme (mitte lödi). Olenevalt kõrvitsast läheb 15-20 min. Viimased 5 minutit keeda ilma kaaneta, et siirup muutuks pruunikamaks. Pane jahtuma.
Serveerimisel lisa purustatud kreeka pähkleid peale ja vahukoort kõrvale.