Taimne tarretisetort

 

Leidsin taimetoit.ee lehelt fantastilise Sandra Vungi taimse tarretisetordi retsepti ja see oleks üks igati vahva nädalavahetusekatsetamine.

 

Sandra sõnul on järgnev retsept küllaltki universaalne, et sellega peaks saama valmistada igasuguseid erinevaid taimseid tarretisekooke erinevate katete ja marjadega – nii et, usaldage vaid maitsemeelt ja laske fantaasial lennata.  Mulle tundub eriti ahvatlev mõte õuna-mustika tarretisekoogist … mmm.

Taimne tarretisetort

Kogus on mõeldud 26 cm läbimõõduga ümara koogivormi jaoks.

Põhi:

  • 250 g (täistera) nisujahu või soovikorral gluteenivaba kaerajahu
  • 4 spl suhkrut
  • 125 g vegan margariini
  • 200 ml vegan vanillikastet
  • 8 spl kookoshelbeid

Tarretis:

  • ½ l magusat vedelikku (näiteks mõnda mahla või marjasiirupit veega lahjendatult, vajadusel lisa suhkrut)
  • 2 tl agar-agari pulbrit
  • marju või puuviljatükke (näiteks mustikaid, maasikaid, vaarikaid, kirsse jne.)

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema ning tee valmis koogipõhi: sega jahu suhkruga, lisa margariinitükikesed ning näpi segu enam-vähem ühtlaseks puruks. Määri ümmargune koogivorm õliga ning aseta vormi põhja ümmargune küpsetuspaber. Vala tainapuru vormi ning suru käelaba ja näpuotstega ühtlaselt laiali. Seejärel sega vanillikaste kookoshelvestega, vala vormis ootava koogipõhja peale, silu lusika või spaatliga ühtlaseks ning pane koogipõhi 20 minutiks 200 kraadi juurde küpsema. Kui põhi kuldpruun ja valmis, aseta see jahedasse kohta jahtuma. Jahtunud koogipõhjale lisa mõned peotäied marju ja jaota marjad ühtlaselt. Kui koogipõhi jahtunud, valmista tarretis. Selleks sega magus vedelik agar-agariga või kahe paki torditarretise pulbriga. Aja magusa vedeliku ja pulbri segu keema. Keeda umbes 3-4 minutit, keera kuumus maha ning vala tarretis koogipõhjale, kus juba marjad ees ootavad.  Pane kook mõneks ajaks külma tahenema. Serveeri, kui tarretis on piisavalt tardunud.

 

Kasutatud materjal:

  • http://www.taimetoit.ee/

Main Menu