Tee ise kodune külmetuseravim

Rohkem kui aasta tagasi õpetas Hingepeegel.ee valmistama ise külmarohtu “citrosept”. Nüüd, mil sügis oma ootamatult ei-tea-kust-ilmuvate viiruste ja külmetustega pole enam kaugel, tundub olevat sobilik hetk see informatsioon taas üle korrata.

Kõnealust ravimit olevat aasia meditsiinis kasutatud juba aastasadu ning ka tänapäeval on see Aasia apteekides täiesti saadaval. Külmetuserohu ettevalmistamine valmimiseks ei nõua ei palju aega, energiat ega raketiteadust, valmine ettevalmitatud koostisosadest toimub aga ise-enesest ja pea märkamatult. Vaja on vaid paari nädalat kannatlikkust

.

Koostisained: Sidrun või greip ning mesi

Valmistamine Osta mahepõllundusest pärit sidrun või greip, sest neid ei töödelda sünteetiliste ainetega. Esmalt pese oma sidrun või greip hoolikalt ära. Seejärel lõika see pooleks või neljaks ning viiluta koos koorega nii õhukeselt kui võimalik. Pane viilud purki umbes kolmveerandi ulatuses ning vala peale mesi. Keera purgile kaas peale ning aseta see külmikusse valmima. Vajadusel võid seda külmarohtu juba nädala pärast tarvitama hakata, aga tegelikult on parem oodata, kuni tsitrus meega oma töö teeb ja sellest massist marmelaadilaadne “imerohi” valmib.

Kasutamine Võta paras lusikatäis valmis marmelaadi ning pane see tassi. Vala peale kuum, mitte üle 90-kraadine, vesi ning naudi. Tervislik maitseelamus on garanteeritud. Soovi korral võid seda kasutada ka pärnaõieteega, siis saad mitu külmarohtu korraga.

Kasutatud materjal: http://www.hingepeegel.ee/tee-ise/tee-ise-kulmarohi-citrosept/ Fotod: Reet Nõupuu

Main Menu