Besan Laddu on Indiast pärit hernejahust maiustus, mis meenutab halvaad. Herned ja hernejahu aitavad muuhulgas korrastada närvisüsteemi, tugevdada mälu ning südametegevust, stimuleerida ainevahetust, pidurdada veresoonte lupjumist ning ennetada vähktõbe.
450 g hernejahu või kikerhernejahu
400 g võid
2 spl kookoslaaste
2spl pähklitükke
1 tl jahvatatud kardemoni
250 g tuhksuhkrut
Või sulatada potis, pruunistada selles jahu ning segada pidevalt madalal kuumusel 15-20 minutit kuni jahu on helepruun ega erita enam hernelõhna, vaid on pisut pähklise aroomiga.
Lisada pählid, kookos ja kardemon ning kuumutada veel paar minutit. Võtta pott tulelt, lisada tuhksuhkur ning segada. Saadud segust vormida väikesed pallikesed või laotada segu paari sentimeetri paksuselt kandikule ja lõigata tükkideks. Maiustustel lasta jahtuda ning asetada paariks tunniks külmkappi.