Krõbe ribi jõuluvürtside ja kohviga. Võib serveerida nii rootsi laual kui iseseisva roana koos riisinuudlite ja rohelise salatiga.
- 1 kg ribi
- 1 punane sibul
- 1 apelsin
- 1 mandariin
- 1 laim
- 8 nelgitera
- 3 spl toorsuhkrut
Marinaad ja kaste:
- 1 dl sojakastet
- 0,5 dl oliiviõli
- 1 dl kanget kohvi
- 1 dl siirupit
- 2 tl kardemoni
- 1 tl kaneeli
- 1 tl jämedalt purustatud vürtsi
- 2 tl soola
Sega marinaadi ained. Lõika ribi portsionisuurusteks tükkideks ja pane marinaadi. Jäta liha ööseks marinaadi seisma. Võta liha välja, kuid pane vedelik kastme valmistamiseks kõrvale. Küpseta ribid ahjus fooliumiga vooderdatud plaadile pandud restil umbes 40 minutit 175 C juures. Viiluta sibul. Koori ja fileeri puuviljad, kogu selle käigus tekkinud mahl eraldi nõusse. Lase puuviljad, mahl, sibul, nelgid ja suhkur soojaks. Korja nelgiterad enne serveerimist vedelikust välja. Lase marinaad keema ja hauta nõrgal tulel kuni veniva kastme saamiseni.