125 g magedat võid
200 ml kondentspiima
250 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti (või 2 tl vaniljesuhkrut)
75 g hakitud šokolaadi
25 g sarapuupähkleid, röstitud ja jämedalt hakitud
7-8 jämedalt hakitud küpsist
Kõigepealt rösti pähklid 200-kraadises ahjus umbes 8-15 minuti, haki. Valmista pähkli-küpsisesegu. Pane või, kondenspiim, suhkur ja 50 ml vett madalale kuumusele asetatud suurde raskepõhjalisse kastrulisse ning sega kuni või sulab ja suhkur lahustub. Suurenda kuumust, nii et segu tasakesi keeb. Kuumuta 10 min pidevalt segades. Segu on valmis siis kui 0,5 tl šerbetist moodustub külma vette pannes pehme pall. Pane KIIRELT osa šerbetist teise kaussi. Lisa ühele osale šokolaad ja lase šerbeti sisse sulada ning sega ühtlaseks. Kalla pool šokolaadišerbetti vormi ja silu pealt tasaseks. Seejärel puista peale pool pähkli- ja küpsisekogusest. Seejärel kalla pähkli- ja küpsisepuru peale pool vanillišerbetist ja puista peale ülejäänud pähkli-küpsisepuru. Viimaseks kihiks pane jälle šokolaadiserbett ja lase jahtuda. Kata vorm kilega ja aseta kuni järgmise päevani külmikusse. Tardunud šerbett võta vormist välja lõika viiludeks või sobivateks tükkideks. Suure vormi asemel võid valmistada ka väiksemaid šerbette, näiteks silikoonist muffinivormides.
Retsept leitud siit – Kristi blogist 🙂