Läätselasanje
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
680ml passeeritud tomateid
1 klaas (200ml) läätsesid
1 väike suvekõrvits
1 väike baklazaan
1 pakk Lasanjeplaate
paprikapulbrit või rohelist paprikat tükelda
tšillit, kes soovib
punet
oliiviõli
3-4 pakki mozzarella juustu
Prae sibulat ja küüslauku oliiviõlis 1 min, lisa passeeritud tomateid, läätsed, natuke paprikapastat ja punet, keeda 20 min.
Lõika suvekõrvits ja baklazaan umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks.
Ahjuvormi põhi kata kastmega, aseta sellele ühekordse kihina lasanjeplaadid, lisa uuesti kastet, nii et plaadid on kaetud. Puista peale tükeldatud köögiviljad. Kes soovib tummisemat maitset, lisa väiksed törtsud hapukoort. Aseta uuesti lasanjeplaadid ning korda sama. Kokku 3 kihti lasanjeplaate. Kõige peale kalla kaste, viiluta mozzarella juustud ja kata pealispind nendega. Eelsoojendatud ahju 150C ja küpseta 45 min.