Kosutav ja lihtne valmistada, sisaldab palju kasulikke mineraalaineid ja sobib just külmadel talvekuudel hästi kas eelroaks või ka põhiroaks. Külmkapis säilib kuni nädala aega ja nii saavad lapsed pärast kooli ka ise lihtsalt endale supi soojendada ja süüa.
Vaja läheb 4 inimese jaoks:
1 klaas punaseid läätsesid
5 klaasi vett
soola
Läätsed panna hommikul vette ligunema ja arvesta, et nad paisuvad päris kõvasti, seega võta suurem kauss. Ca 8h hiljem kalla siis alles jäänud vesi ära. Lisa 5 klaasi vett ja aja keema. Võta ära pealt vaht, mis algul tekib ning keeda ca 2 h, kuni jääb alles keefiripaksune püreesupp. Lisa soola. Võib teha ka kiirema variandi ja keeta 30 min, nuimikseriga püreesta ära ja ongi valmis. KUID see võib tundliku soolestikuga inimestel tekitada kõhutuult hiljem.
Serveerimisel lisa kuivatatud piparmünti, tšillit ja sidrunimahla. Kõvemad tegijad söövad juurde küüslauguviiludega leiba ja riivitud juustu, Türgis pakutakse saia.
Vee asemel võib kasutada keetmiseks ka kanapuljongit. Samuti võib lisada praetud hakkliha, talleribitükke, kartuleid, porgandeid, küüslauku, passeeritud tomateid või tomatipastat 1 spl ja oliiviõli.
Külmkapis muutub supp paksuks. Kui uuesti soojendada, siis sega kindlasti ja ta muutub uuesti vedelaks.
Head isu!