Riivitud porgandid lisavad brownidele mahlakust. Üldiselt seisneb brownide õnnestumise nipp selles, et lasta neil pigem vähem küpseda ning jätta seest nö pisut niiskeks.
100 g täistera nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 spl kakaopulbrit
10 spl suhkrut
300 g porgandeid
100 g tumedat šokolaadi
100 ml vett
50 ml taimeõli (nt päevalilleõli)
1 tl (õuna)äädikat
3 spl maapähklivõid
Sega kuivained omavahel läbi, lisa riivitud porgandid, veevannil sulatatud šokolaad, vesi, õli, äädikas ja maapähklivõi. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Kata sügavam, keskmise suurusega ahjuvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas ühtlaselt vormi. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
Samal ajal saad valmistada glasuuri:
100 g tumedat šokolaadi
2 spl maapähklivõid
Sulata veevannil šokolaad, lisa maapähklivõi, sega korralikult segamini ja võta glasuur pliidilt.
Kui kook on ahjust väljas, kata see ühtlaselt glasuuriga ja lase enne serveerimist umbes 15 minutit kuni üleöö (külmkapis) jahtuda.
Allikas: http://www.taimetoit.ee/2013/07/maapahkli-porgandibrownied