Mangokattega kohupiimakook on kevadiselt kerge, kuna ei sisalda toorjuustu ega vahukoort. Ka ei ole ta liiga magus ning jääb ka lahjat kohupiima kasutades kreemine ja suussulav.
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
50 g röstitud sarapuupähkleid (soovi korral)
1 kuhjaga spl suhkrut
50 g võid
- Pähklid laota ahjuplaadile ja rösti neid 150C kraadi juures umbes 10 minutit. Eemalda koor (näiteks pane pähklid köögiräti sisse ja hõõru).
- Pane küpsised, suhkur, pähklid ja kuubikuteks lõigatud või köögikombaini ning töötle ühtlaseks.
- Suru saadud segu ettevalmistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja hoia vormi täidise kokkusegamis aja külmkapis.
Täidis:
400 g kohupiima
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
100 g hapukoort + 100 g hapukoort koogile pärast küpsetamist
5 spl mett või vahtrasiirupit
1 tl jahvatatud vaniljet
4 suur muna
Sega täidise ained ühtlaseks ja pane koogipõhjale. Küpseta ahjus 160C kraadi juures umbes 50-55 minutit. Lase koogil umbes veerand tundi jahtuda ja määri siis 100 grammi hapukoort ühtlaselt koogile, et see kuivaks ei muutuks. Enne katte valmimist lase koogil täiesti maha jahtuda.
Kate:
450 g õuna- või mangopüreed
2 suurt või 4 väikest želatiinilehte
Lase želatiinilehtedel umbes 5 minutit külmas vees paisuda, seejärel pigista kuivaks ja kuumuta neid vähese veega potis kuni lahustuvad. Vala mangopüree pidevalt segades sulanud želatiini hulka ja pane segu koogile. Lase kattel külmkapis paar-kolm tundi taheneda.