300 g musta riisi Venus Black
1 purk (330 ml) herneid soolvees
10-12 küpset kirsstomatit
100 g suitsulõhet või lõhetükke
1 küüslauguküüs
Värsket peterselli
0,5 klaasi valget veini
Extra Virgin oliiviõli (soovi korral ka tilgake küüslaugu maitseõli)
Kaste. Prae pannil või potis läbi küüslauguküüs 3 spl oliiviõliga, seejärel viska küüslauguküüs ära. Lisa neljaks lõigatud kirsstomatid ning prae neid minut aega (mõne tomati võid jätta ka kaunistuseks). Lisa suitsulõhe ja vein. Lase natuke aega tõmmata.
Pane keema Veenuse riis. Riisi võid panna külma või keevasse soolatud vette. Kui riis on keenud, jahuta see ning sega hulka kaste ja herned, kaunista petersellilehe ning tomativiiludega. Soovi korral kasuta maitseaineid või vetikaid (herne- ja oatoitudega sobivad India maitseained garam massala, koriander võikurkum).
Variatsioonid: lõhe asemel võid kasutada ka krevette või tuunikala tükke. Must riis sobib hästi avokaado, herneste, ubade, juurvilja, kana ja valge lihaga.