Põhi
2 muna
1 dl suhkrut
50 g võid
50 ml piima
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
500 g puhastatud, tükeldatud rabarberit
1 tl kaneeli
Kate
100 g mandlilaaste
75 g võid
1 dl suhkrut
2 spl nisujahu
2 spl 10% rõõska koort
jahvatatud vaniljet noaotsaga
Serveerimiseks
vahukoort või vaniljejäätist
Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või ning lase jahtuda. Seejärel lisa munavahu hulka sulatatud või ja piim. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber, sõelu munavahu hulka. Sega ühtlaseks tainaks. Kalla taigen 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Sega rabarberid kaneeliga ning aseta koogile. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Katte jaoks sulata või kastrulis, lisa hulka suhkur, jahu, mandlilaastud ning rõõsk koor. Lase pidevalt segades korraks keema tõusta. Võta kook ahjust ja vala tosca segu koogi peale. Küpseta kooki ahjus veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. Lase koogil veidikene jahtuda.
Vahusta 35% rõõsk koor suhkruga ja serveeri seda koos koogiga.