250g speltajahust lasanjeplaate
oliiviõli
1 küüslauguküüs
500 g räime
Valget veini, nt Rapunzel Chardonnay IGT 12% 75cl
100 g krevette
100 g merikarbi liha
7-8 kirsstomatit
Peterselli
Soola
Pipart
80 g võid
80 g jahu
700 ml piima
Kuumuta õli pannil, lisa küüslauguküüs. Kui küüslauk on pehme, pane räimed pannile ning prae mõnda aega. Kui kala hakkab kuivaks minema, lisa 1-2 klaasi veini. Kui vein on peaaegu aurustunud, lisa tomatid, seejärel krevetid ja merikarpide liha, sool, pipar, petersell ja uuesti pisut veini. Sega kõik läbi ning lase veinil uuesti aurustuda. Võta pann tulelt maha. NB! Kalasegu peaks olema pisut üle soolatud, et kompenseerida béchamel-kastme magedat maitset.
Béchamel-kaste:
Pane või ja jahu väiksesse potti. Soojenda keskmisel kuumusel ning sega, kuni või ja jahu on korralikult segunenud ning hakkab kergelt värvi muutma, kuid ära lase sel päriselt pruunistuda. Lisa tasahaaval piim, samal ajal vispeldades. Jälgi, et kastmesse ei tekiks klimpe. Soojenda paar minutit, kuni kaste pakseneb. Võta pott tulelt ning sega sinna sisse kalasegust nõrutatud vedelik.
Lase suures potis vesi soolaga keema ning lisa pisut õli. Kui vesi on keema läinud, keera keskmisele kuumusele, nii et vesi muliseb vaikselt. Pane vette korraga 4-5 lasanjeplaati, nii et neile jääks ruumi. Sega, et need üksteise külge ei kleepuks. Keeda 3-4 minutit ning pane need puhtale köögirätikule nõrguma, et eemaldada liigne vesi. Korda, kuni kõik plaadid on keedetud.
Lasanjevormi põhja pane pisut béchamel-kastet, seejärel esimene kiht lasanjeplaate. Lisa esimene kiht kalasegu ja kata see béchamel-kastmega. Pane nende peale jälle lasanjeplaadid – risti eelmistega. Kata kala ja béchameli seguga. Jätka lõpuni. Viimaseks kihiks jäta lasanjelehed ja kata need béchameliga.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit. Kui lasanje hakkab liialt kuivama või kõrbema, võta kuumus alla 180 kraadi peale.
Enne serveerimist lase natuke taheneda. Serveeri valge veini ja värske salatiga.