Mõnus mahlane kook, mis seisab kaua värske ja üllatab kindlasti nii külalisi kui pereliikmeid.
3-4 muna
1/2 klaasi suhkrut
1 kl jogurtit või hapupiima
50 g pehmet võid
1 kl maisimannat (jääb erkkollane), või mõni muu manna (spelta, riisi, hirsi, tatra)
1 kl jahu (kaerajahu, speltajahu, kinoajahu vms)
2 tl küpsetuspulbrit
Soovi korral mustikaid, punaseid sõstraid, tükeldatud õunu vms
Siirup:
4 kl vett
2,5 kl suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud sidrunikoor
Valmistamine:
Kõigepealt keeda valmis siirup. Selleks sega omavahel vesi, suhkur, sidruni mahl ja koor. Lase keema tõusta ning keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit. Jäta jahtuma. Taina jaoks vahusta munad suhkruga, lisa jogurt või hapupiim, sulatatud või, maisimanna ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Soovi korral sega hulka ka omal valikul marju või õunatükke. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Ahjust võetud kuumale koogile vala kulbiga tasakesi peale jahtunud siirup, jäta pooleks tunniks seisma, et siirup saaks imenduda. Naudi!