Kuklid:
- 1pk kuivpärm
- 2dl mandlipiima
- 1,3 dl vett
- 700g täisterajahu
- 1spl toor-roosuhkrut
- 50g vegan margariini
- 2tl kardemoni
Pärmitaigna jaoks lahustada pärm käesoojas vee ja kerapiima segus koos suhkruga. Lisada jahu ja sõtkuda kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Kui sõtkutud lisada margariin ja kardemon. Lasta taignal kerkida ca 1h. Hiljem voolida taignast pallid ja lasta neil veel rätiku all kerkida senikaua kuni ahi soojeneb. Küpsetada 200 kraadi juures ca 20 minutit või kuni kuklid on pealt kuldpruunid.
Kreem ja täidis:
- 3 purki kookospiima (hoida eelnevalt jahedas)
- 3 spl roosuhkur
- 0,5tl sidrunimahla
- soovi korral hapukat moosi kukkli sisse. Sobib ka vaarikamoos.
Kasutada kookospiima tahket osa, segada see suhkru, vanilje ja sidrunimahlaga ning vahustada miksriga.
Head isu!