Werz täistera hirsimanna 250g
4.80 €
Laos
Gluteenivaba
Mahepõllundusest pärit täistera hirsimanna.
Täistera hirsimanna sobib suurepäraselt klassikalise mannapudru valmistamiseks. Kuid ka vormiroad, mannapudrupelmeenid või pasta on maitsvad variatsioonid. Hirsi täisteramannal on palju kasutusvõimalusi. Hirss on hea taimse raua allikas.
Hirss – tasakaalustatud toitumise jaoks
Mõnevõrra unustatud hirss teeb nüüd tagasitulekut. Pole ka ime, sest hirss annab palju väärtuslikke toitaineid, erilisi mikroelemente ja kaitsvaid antioksüdante.
Mannapuder 2-3 portsjonit:
Koostis: 1/2 l piima, 1 näputäis soola, 3 sl mett, 100 – 125 g hirsimanna, olenevalt soovitud konsistentsist.
Valmistamine: Kuumuta piim soola ja mee või suhkruga keemiseni. Tõsta pott tulelt, puista peale manna ja hauta tasasel tulel segades umbes 5 minutit.
Soovi korral kaunista enne serveerimist veidi võiga
Riisi mannapuder maitseb eriti hästi riisisiirupi, agaavisiirupi, suhkru-kaneeliseguga või puuviljakompotiga.
Piima asemel võib kasutada ka riisijooki, kaerajooki, sojapiima, kitsepiima või vett.
Variatsioonid:
Eriti magus: pärast keetmist lisada 100 g rosinaid.
Segage pärast keetmist 50 g hakitud mandleid.
Toitumisalane info 100g kohta:
Energia: 1481.00 kJ / 354.00 kcal
Rasvad: 3.90 g
– millest küllastunud rasvhappeid: 0.00 g
Süsivesikud: 68.80 g
– millest suhkruid: 0.00 g
Kiudained: 0.00 g
Valgud: 0.80 g
Sool: 0.00 g
Ühikuhind: 13.56 EUR/kg
—————
Hirss on hea magneesiumiallikas, sisaldab mitmeid erinevaid mineraale. Kuigi hirsivalk on parema aminohappelise koostisega kui nisu-, riisi- ja maisivalk, on selles vähe kaht vajalikku aminohapet (lüsiini ja trüpofaani). Hirssi on väga kerge seedida ning see põhjustab vaid harva allergiat. Omapärase, pisut mõrkja maitse annab hirsile kõrge ränihappe sisaldus, sellel on positiivne mõju vere kolesteroolitasemele ja luudele. Hirss ergutab inimese närvisüsteemi ja meeleelundkonna tegevust, tugevdab meeleorganite erksust ja nahafunktsioone. Kiirendab ainevahetust.
You must be logged in to post a review.
Kasutajate tagasiside
Hetkel pole ühtegi tagasisidet.