Ukraina mahepõllundusest pärit hirss on tõeline magneesiumipomm.
Loputa hoolikalt ning keeda kaanega kaetult 1 osa hirssi 2-3 osas soolatud vees 20 minutit.
HIRSIKOTLETTIDE retsept
Toitumisalane info 100 g kohta:
Energia 1514 kJ / 358 kcal
Rasvad 3.8 g
– millest küllastunud rasvhappeid 1.0 g
Süsivesikud 68.9 g
– millest suhkruid 2.1 g
Kiudained 3.8 g
Valgud 10.1 g
Ühikuhind: 5.92 €/kg
—————-
Hirss on hea magneesiumiallikas, sisaldab mitmeid erinevaid mineraale. Kuigi hirsivalk on parema aminohappelise koostisega kui nisu-, riisi- ja maisivalk, on selles vähe kaht vajalikku aminohapet (lüsiini ja trüpofaani).
Hirssi on väga kerge seedida ning see põhjustab vaid harva allergiat. Omapärase, pisut mõrkja maitse annab hirsile kõrge ränihappe sisaldus, sellel on positiivne mõju vere kolesteroolitasemele ja luudele. Hirss ergutab inimese närvisüsteemi ja meeleelundkonna tegevust, tugevdab meeleorganite erksust ja nahafunktsioone. Kiirendab ainevahetust.
You must be logged in to post a review.
Kasutajate tagasiside
Hetkel pole ühtegi tagasisidet.